+

Cost Reduction.

Direct Material
Optimisation (DMO).

Een uitgebreid kostenbesparingsprogramma voor uw directe materiaal spend.

Als ervaren inkoopprofessionals en analytische experts zijn onze consultants als geen ander in staat gegevens te analyseren en leveranciersonderhandelingen te voeren op basis van feitelijke gegevens. Het ontwikkelen en introduceren van nieuwe artikelen kost enige tijd en inspanning, net als de overstap naar een nieuwe leverancier. Daarna zal deze aanpak echter renderen en zichtbare financiële voordelen opleveren.

All-in-one
solution.

Onze Direct Material Optimisation (DMO) is een alles-in-één oplossing om duurzame en betrouwbare kostenbesparingen te realiseren. Op basis van de PVA ontvangt u aanbevelingen voor commodities en leveranciers. Bovendien helpen we uw inkoopafdeling bij elke stap om haar doelen te bereiken – van onderhandelingen met huidige leveranciers tot de overstap naar nieuwe leveranciers. Onze DMO-methode is onderverdeeld in twee fasen. Zie de uitleg hieronder.

Fase 1:
Onderhandelingen

De eerste fase richt zich voornamelijk op het voeren van onderhandelingen met de huidige leveranciers, mogelijk via een Supplier Convention. Doel is de relatie met uw huidige leveranciers te versterken, substantiële gesprekken te voeren en significantie verbeteringen van de voorwaarde te realiseren.

Een Supplier Convention is een bewezen succesvolle methode om in korte tijd maximaal resultaat te behalen. Door een grondige, op feiten gebaseerde voorbereiding kunnen we altijd extra stappen zetten om commerciële voorwaarden met bestaande leveranciers te optimaliseren.

Fase 2:
Commodity Management,
Technical Sourcing, Cost Engineering

De volgende fasen zijn gericht op een totale kostenverbetering van uw producten, wat doorgaans meer tijd vergt voor effect zichtbaar is. Bij Commodity Management stellen we teams samen voor elke categoriegroep, voeren we benchmarks uit, analyseren we kosten, starten we leveranciersworkshops en implementeren we RFI/RFP/RFQ om nieuwe leveranciers te ontwikkelen.

Gaat uw interesse uit naar benchmarking en resourcing, dan is onze Technical Sourcing een betrouwbare methode met zijn uitgebreide leveranciersdatabase. Sommige producten kunnen we ook verder onder de loep nemen via Cost Engineering voor een gedetailleerde onderdelen- en ‘should-cost’ analyse.

Meer informatie?
Neem dan contact met ons op

Take this quick questionnaire to estimate your potential savings and win the chance to have a one-hour FREE consultation on your spend.

Neem contact
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.