PRICE DEFENCE: understand, negotiate, and control

Bij de meeste bedrijven zijn prijsstijgingen onderdeel geworden van het de dagelijkse takenpakket van elke inkoopprofessional. Dit komt door stijgende grondstofprijzen, exploderende energieprijzen, de instabiele geopolitieke situatie en personeelstekorten. Maar moet je elke prijsindexering van de leverancier accepteren? Hoe weet je of het een eerlijk voorstel is? Wat kunt je doen met deze verhoging? En nog belangrijker, wie gaat deze situatie aanpakken?

De vraag is welke prijsverhoging redelijk is? Je moet de feiten begrijpen voordat de stijging afgestemd kan worden op de base line en historische prijsbewegingen. Het bepalen van de belangrijkste categorieën is onderdeel van de analyse om zicht te krijgen op de kostenverdeling van het product. Op basis van deze prioriteiten moet de marktsituatie worden geanalyseerd om tot een eerlijk indexatieniveau – per categorie – te komen. Het gebruik van een index kan in dit geval veel helpen.

Kloepfel Benelux heeft een methode om klanten te helpen die met deze situatie worden geconfronteerd, door middel van een beter begrip van de baseline, indexen, historische prijsbewegingen en de kostenverdeling van uw product. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info.benelux@kloepfel-group.com of +31612261596

Download Onepager