Contact: +31 30 206 1432 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

Aebi Schmidt

Kloepfel Benelux / Referenties / Aebi Schmidt

Referenties Aebi Schmidt

Sinds de oprichting in 2007 heeft Kloepfel Group meer dan 1.200 referentiecases opgebouwd. Dit betekent dat er voor bijna elk bedrijf in de Nederlandse industrie wel een equivalent is in de DACH-regio waarvoor onze organisatie een project heeft uitgevoerd. Ook Kloepfel Consulting Benelux mag meerdere gerenommeerde bedrijven tot zijn klanten rekenen. Enkelen van hen vertellen hierna over hun ervaringen met onze dienstverlening.

Nieuwe inzichten qua inkoopstrategie voor Aebi Schmidt

Aebi Schmidt Group is een wereldwijd toonaangevende leverancier van intelligente oplossingen voor het behandelen en beheren van bedrijfskritische infrastructurele en agrarische gebieden. Het bedrijf werd opgericht in 1883 en telt inmiddels veertien fabrieken in Europa en de VS, met in totaal circa 3.000 medewerkers. In de Nederlandse vestiging in Holten worden strooimachines, (luchthaven)sproeimachines, combimachines en aanhangveegmachines vervaardigd. Samen met vestigingen in Duitsland en Zwitserland startte Aebi Schmidt Nederland in 2019 met de Kloepfel Group een Direct Material Optimisation (DMO) project in, als onderdeel van een internationaal inkoopproject van de Aebi Schmidt Group.

Grote sensitiviteit

Doel van het project was nieuwe inzichten opdoen qua inkoopstrategie, waarbij de inkoop- en industrie-expertise van Kloepfel moest zorgen voor een frisse wind. De grootste uitdaging aan het begin van het inkoopproject was de positionering ervan binnen Aebi Schmidt. “Collega’s in Duitsland hadden nog geen ervaring met dit soort projecten en namen daarom een afwachtende houding aan. Nadat het initiële contact goed verliep en de eerste resultaten binnenkwamen, veranderde dit”, schetst Harald Bloemers, Manager Plant Procurement bij Aebi Schmidt Nederland. “Kloepfel liet daarbij een grote sensitiviteit zien voor de verschillen tussen de Aebi Schmidt-vestigingen en de relatie met de toeleveranciers. Ze beseften de waarde van bestaande leverancierscontacten en relaties en benutten deze voor een maximaal resultaat.”

Focus op lange termijn

Het optimalisatieproject leidde tot belangrijke resultaten. “De leverbetrouwbaarheid verbeterde aanzienlijk dankzij betere afspraken met leveranciers en een reductie van de transportkosten door leveranciersconsolidatie. En door het afsluiten van langdurige contracten is ook de stabiliteit zichtbaar toegenomen”, aldus Bloemers. “De focus op de lange termijn was hierbij essentieel. En sommige van de destijds ingevoerde best practices van Kloepfel, zoals contracten, standaardformats en dergelijke, gebruiken we nu nog steeds.” Inmiddels heeft Aebi Schmidt ook de volgende stap naar Commodity Management gezet.

Blijvende impact

Al met al concludeert Bloemers dat de gewenste besparingen gerealiseerd zijn en een aantal jaar later nog steeds een blijvende, positieve impact op het bedrijf hebben. In zijn ogen hebben de medewerkers van Kloepfel hier een belangrijke rol in gespeeld. “Zij worden onderdeel van het team, staan op gelijke voet met de andere collega’s, wat resulteerde in een soepele wederzijdse samenwerking”, zegt hij. “Al met al een zeer succesvol project voor Aebi Schmidt.”

Project interview Aebi Schmidt.

Back to Top