Contact: +31 30 206 1432 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

Keune Hair Cosmetics

Kloepfel Benelux / Referenties / Keune Hair Cosmetics

Versterking inkoopteam Keune Hair Cosmetics

Koninklijke Keune Hair Cosmetics in Soest is een echt familiebedrijf, dat geleid wordt door de 93-jarige George Keune sr. en zijn zoon Eelco. Er werken zo’n 450 medewerkers, van wie 300 in Nederland en verder in verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Kroatië, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Keune produceert alles op het gebied van haarcosmetica – maskers, gel, olie, shampoo, conditioner en haarverf – en verkoopt deze producten aan salons. Daarnaast exporteert het bedrijf zijn producten naar 77 landen. “Als familiebedrijf zijn we niet gericht op winstmaximalisatie. We willen de beste zijn, niet de grootste”, zegt Gert van der Heijden, COO bij Keune Hair Cosmetics. Desondanks liegen de groeidoelstellingen er niet om. “In 2030 willen we drie keer zo groot zijn als nu, door jaarlijks 15% te groeien.”

Assessment op duurzaamheid

Een andere belangrijke doelstelling is sustainability; daarbinnen heeft Keune onder meer de ambitie een B Corp te worden, wat betekent dat alle bedrijfsonderdelen gecheckt worden op duurzaamheid. Voor inkoop wilde Keune hiertoe bij de voornaamste leveranciers, goed voor 85% van de spend, een assessment uitvoeren. Om het inkoopteam te versterken bij die opgave, deed Van der Heijden een beroep op Kloepfel Benelux in de persoon van interim-consultant Bram Buurman. “Hij heeft samen met ons die assessments voor zijn rekening genomen en bedrijven gescoord met behulp van de tool Ecovadis. Een heel breed assessment, waarbij onder meer gekeken is naar welke grondstoffen leveranciers gebruiken, hoe ze produceren en met welke emissies dat gepaard gaat. Dat geeft ons een beeld van leveranciers die aansluiten bij onze duurzaamheidsdoelen.”

Vergelijkbare alternatieven

Daarnaast ondersteunde Bram het inkoopteam op tactisch vlak bij de grondstoffeninkoop. “De afgelopen periode hadden we niet zozeer te maken met schaarste aan grondstoffen, maar wel met flinke prijsstijgingen. Dat was voor ons reden om op zoek te gaan naar geschikte kwalitatief vergelijkbare en prijstechnisch gunstigere alternatieven bij andere leveranciers, en zo ons leveranciersbestand te verbreden”, schetst Van der Heijden, die met name de proactieve opstelling van Bram als heel positief heeft ervaren in de afgelopen zes maanden. “Hij had aan een half woord genoeg om zaken op te pakken en deed meer dan gevraagd, wat in zijn geval zonder meer een pluspunt was.” De tweemaandelijkse voortgangsgesprekken door de directie van Kloepfel Benelux typeert Van der Heijden als “keurig en gestructureerd”.

De eerste kennismaking met Kloepfel Benelux is Van der Heijden goed bevallen. “Zeker voor herhaling vatbaar, ware het niet dat ons inkoopteam inmiddels is uitgebreid tot zeven medewerkers. Daarmee heb ik de club op orde. Dat neemt niet weg dat ik hen bij gelegenheid absoluut zou aanbevelen!”

Back to Top