Contact: +31 30 206 1432 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

SVgroup

Herinrichting inkoopfunctie SVgroup

SVgroup in Rijssen – in 2019 ontstaan uit een fusie tussen Schuitemaker Machines en Veenhuis Machines – levert machines en diensten aan de agrarische sector en materieel dat de wegen begaanbaar houdt tijdens winterse omstandigheden. Bij de fusie werd ook inkoop onder de loep genomen. Hiervoor deed SVgroup een beroep op Kloepfel Benelux. “Het upgraden van procurement is een belangrijk element voor het welslagen van de nieuwe organisatie. Mijn verwachtingen van de ondersteuning van Kloepfel Benelux waren hoog: niet alleen qua kostenreductie, maar ook wat betreft een nieuw perspectief op het verbeteren van de algehele inkoopfunctie”, vertelt Gerrit de Graaf, algemeen directeur van de SVgroup.

Snel en effectief

Tijdens het project stak Kloepfel veel energie in de spend-analyse en het marktonderzoek naar de inkoop van onderdelen. Daarbij kregen zowel de voorbereidingen als de onderhandelingen veel aandacht. Dit mondde uit in een minutieus voorbereide digitale leveranciersconferentie van twee dagen. “Ondanks de belemmeringen vanwege de coronapandemie verliepen de onderhandelingen snel en effectief”, schetst De Graaf. Momenteel is de tweede fase van het project gaande, waarin de focus ligt op de middelgrote leveranciers en optimalisatie van de tailspend. Ook hier zijn inmiddels substantiële resultaten geboekt.

Positieve reacties

Gevraagd naar de grootste uitdagingen bij de herinrichting van de inkoop, wijst de algemeen directeur op de menselijke factor. “Kloepfel heeft veel moeite gestoken in het bij elkaar krijgen van de juiste mensen voor de leveranciersconferentie, zowel van SVgroup als van de leveranciers. De reacties van de leveranciers waren positief en dat vertaalde zich in de resultaten.”

Ogen geopend

Vanwege de pandemie moest SVgroup haar oorspronkelijke besparingsdoelstellingen aanpassen, maar De Graaf noemt de uiteindelijke resultaten ‘significant en bevredigend’. “De echte gamechanger is dat de adviseurs van Kloepfel onze medewerkers de ogen geopend hebben door hun aanpak en inkoopmethodes te delen. Zij hebben als rolmodel gefungeerd voor het leven en ademen van inkoop. En de onderlinge klik heeft dit proces nog verder versneld.”

Back to Top