Contact: +31 6 1226 1596 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

Menno de Goeij

Profiel Menno de Goeij

De mogelijkheid om bij verschillende bedrijven in de keuken te mogen kijken is wat deze rol zo interessant maakt. Samen met de klant het verschil kunnen maken op de korte- en lange termijn en inkoop echt waarde laten toevoegen. Het creëren van win-win samen met een team van logistiek, enginering, productie, product management, sales én de leverancier. Zo maken we de maakindustrie in Nederland en Europa nog sterker. En na afloop van een succesvol project proosten we natuurlijk samen op het resultaat!

 

Interview

Hoe was uw sollicitatieprocedure?

Net als waar Kloepfel Benelux voor staat; direct, concreet, efficiënt en respectvol. Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met onze partner, Peter Smit. Op dat moment stond ik open voor nieuwe uitdagingen. We hadden een leuk telefoongesprek en merkten dat we een goede match waren. Tijdens de persoonlijke bijeenkomst op ons kantoor in Houten ontmoette ik ook Andre (Eigenaar van Procurement Services) en Marnix (Consultant bij Kloepfel Benelux). Omdat Covid-19 toen begon, hebben we extra tijd genomen. Twee maanden later hebben we weer contact met elkaar opgenomen en vanaf 1 september 2020 ben ik bij het bedrijf begonnen.

Waarom hebt u toen voor deze baan gekozen?

Er waren verschillende redenen voor mij om voor Kloepfel Benelux te kiezen. Ten eerste, na meer dan 12 jaar voor één bedrijf gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe omgeving. Ik wilde ook minder reizen en meer tijd doorbrengen met mijn familie. De locatie en de flexibiliteit van deze positie binnen het bedrijf stellen mij hiertoe in staat. Ten tweede was ik tijdens mijn laatste dienstverband al bekend met onze huidige partner voor NPR; Procurement Services. Deze voorkennis gaf mij vertrouwen en geruststelling over de interessante dingen die zich in de toekomst zouden ontwikkelen. Tot slot heb ik altijd al met directe materialen willen blijven werken. Aangezien Kloepfel Benelux uitblinkt in dit marktsegment, voelt het alsof het voorbestemd is.

Hoe ziet uw typische werkdag eruit?

Er is geen typisch werkdag binnen de consultancy. Elke dag is anders en je weet nooit precies wanneer dingen onverwacht een andere wending kunnen nemen. “Standaard dagen” bestaan uit veel telefoontjes met het inkoopteam van onze klant, categorieteams en leveranciers. Er zijn meetings met het klantenmanagement en brainstorm sessies binnen ons team over de best mogelijke oplossingen voor onze klanten. En verder analyses en e-mails tussendoor. We kijken ernaar uit om de leveranciers opnieuw te bezoeken zodra Covid-19 onder controle is.

Wat is het mooie van uw werk?

Het mooiste is dat Kloepfel Benelux een lange termijn visie heeft; we werken minimaal 2 jaar met onze klanten, maar meestal langer. Dit geeft ons de mogelijkheid om kennis te maken met het team waarmee je gaat werken, maar ook met de betrokken leveranciers. Ik geniet ook van de samenwerking met mijn collega’s. Hoewel iedereen aan zijn eigen projecten werkt, delen en bespreken we veel. We kennen elkaars uitdagingen, sterke en zwakke punten. Dit creëert een echte leercurve omdat we vanuit verschillende perspectieven naar een casus kijken en de beste oplossing vinden voor de klanten en leveranciers!

Wat zijn de uitdagingen van uw werk?

Om dingen op de meest efficiënte manier te plannen vormt de grootste uitdaging. Omdat we met klanten te maken hebben, is er soms creativiteit nodig voor het plannen en benaderen van een vergadering of om de juiste gegevens te krijgen. Ik heb geleerd om niet tot het laatste moment te wachten, omdat je zo het succes riskeert.

Wat maakt uw team?

Openheid, vertrouwen, respect, creativiteit, ambitie, ervaringen en frisse ideeën; dezelfde doelen, maar verschillende wegen ernaartoe. Iedereen voegt iets toe, ook al komen we van verschillende achtergronden. Elk idee is waardevol.

Waarom past uw werkgever bij u?

We delen dezelfde waarden en visie. Ook al hebben onze partners de tegenovergestelde benaderingen; Peter is hands-on en Maarten is meer strategisch, het creëert een evenwichtige dynamiek die het bedrijf betrouwbaar maakt. Ze geven me ook veel vrijheid, wat een geweldig platform creëert voor ideeën. Er is altijd volledige ondersteuning voor alle mogelijke verbeteringen.

Menno de Goeij

Senior Consultant

T +31 6 4716 4319

nach oben