Contact: +31 30 206 1432 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

Werkwijze

Kloepfel Benelux / Werkwijze

Onze werkwijze

Kloepfel Benelux kan tijdelijk op projectbasis ondersteunen, maar ook op een compleet Direct Material Optimization (DMO) programma uitvoeren. Uitgangspunt is een langdurige relatie, waarvoor Kloepfel continuïteit in capaciteit en kennis levert.

Optimaliseren van de inkoop van directe materialen

Procurement Value Analysis

Elk project start met een spendanalyse, waarmee we de uitgaven categoriseren en spiegelen aan de inkoopmarkt. Uit de spendanalyse volgt een project kalender met uitvoeringsplan, tijdspad en de verwachte financiële verbetering.

Supplier Convention

De inkoop van directe materialen vraagt een aparte aanpak. Ontwikkelen en vrijgeven van nieuwe inkoopdelen kost tijd en het wisselen van leverancier brengt veel werk met zich mee. Het duurt dus enige tijd voordat de financiële voordelen zich uitbetalen. Om dit op te vangen werkt Kloepfel in twee fasen, 1) de supplier convention en 2) de commodity projecten
Kloepfel organiseert eén- of meerdaagse intensieve onderhandelingen met key-leveranciers. Hiermee krijgt uw bedrijf financiële ruimte voor de volgende fase. Deze fase duurt inclusief voorbereiding 2-3 maanden.

Commodity Projects

Met een beproefde methode verbeteren we de totale kosten (TCO). We geven aandacht aan techniek, commercie, logistiek en het interne proces. Commodity projecten voeren we samen met de klant en leveranciers uit. Soms leiden de projecten tot ingrijpende veranderingen, maar daar staat dan veel resultaat tegenover, in geld én kwaliteit. Afhankelijk van het aantal projecten duurt deze fase 2-3 jaar.

Cost engineering

Wat een product kost kun je natuurlijk gewoon uitvragen bij je leveranciers. Liefst ontvang je meerdere offertes, zodat je vergelijking hebt. Maar wát weet je dan? Je weet alleen de prijs, niet hoe die prijs tot stand kwam.

Stel dat je meer zou weten? Stel dat je zou weten hoe jouw product precies gemaakt wordt. Hoeveel tijd elke stap in beslag neemt, hoeveel materiaal en welke machines er nodig zijn. Wat voor gesprek zou je dan hebben met je leverancier?

Cost Engineering is een afdeling binnen Kloepfel die zich helemaal toelegt op het transparant maken van productiekosten. Met software, een grote hoeveelheid data én kennis van productieprocessen kunnen de cost engineers niet alleen inzicht geven, maar ook adviseren hoe een product het best gemaakt kan worden.

Met deze informatie kun je met je leverancier in gesprek. Niet over de prijs, maar over de kosten van elke productiestap. Misschien blijkt dat uw leverancier niet over de juiste productiemiddelen beschikt of dat je in andere landen beter terecht kunt. Kortom, een scala aan invalshoeken met mogelijk lucratieve kansen.

 

Onze klanten maken meestal een keuze uit bovenstaande opties

Global Sourcing

Bij elk project binnen de Kloepfel Group doen we meer ervaring op met leveranciers. Zo houden we voortdurend kennis bij over het wereldwijde leveranciersnetwerk. Kloepfel heeft eigen vestigingen in Polen, Slowakije, Tsjechië, Roemenië en Oostenrijk, met professionals die in de taal van het land kunnen opereren.

De gespecialiseerde technical sourcing afdeling heeft technische kennis van metalen en halffabrikaten, elektrische, hydraulische en pneumatische componenten, aandrijvingen en spuitgietdelen en kan op basis van de specificaties de beste leveranciers selecteren voor elk onderdeel of samenstelling.

Sinds april 2021 is Kloepfel onderdeel van de EPSA Group. Hiermee is één van de grootste pan-Europese inkoopadviesbureaus ontstaan met aanwezigheid in meer dan 30 landen, waaronder Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Scandinavië en Australië.

Kloepfel is onderdeel van EPSA, met 1.600 medewerkers één van de grootste pan-Europese inkoopadviesbureaus.

Organisation Assessment

Kloepfel beschikt over consultants met veel kennis van proces- en organisatie inrichting. Zij kunnen de inkoopfunctie doorlichten en een blauwdruk maken voor verbetering. Ze kijken niet alleen naar de inkoopafdeling maar naar alle onderdelen van het inkoopproces, zowel binnen de organisatie als daarbuiten in de supply chain.

Operations Management

De consultants van Kloepfel Benelux hebben een achtergrond als inkoper, inkoopmanager of chief procurement officer (CPO). Zij weten hoe systemen en processen ingericht moeten worden en kunnen indien gewenst op interim basis de operationele of tactische inkoop uitvoeren, liefst samen met het aanwezige team.

Supply Chain Management

De kwaliteit van elk product in de maakindustrie wordt bepaald door de toeleveranciers. Het verbeteren van prestaties van toeleveranciers verdient permanente aandacht. Kloepfel kan de aansturing, ontwikkeling en integratie van leveranciers inrichten, waardoor u de controle houdt over kwaliteit, kosten en toeleverrisico’s. Kloepfel hanteert beproefde methodes en kan deze op locatie inrichten en overdragen aan uw medewerkers.

Procurement Services voor indirecte inkoop (NPR)

Voor de indirecte inkoop, zoals energie, leaseauto’s, ICT en staffing, werken we samen met Procurement Services. Klik hier voor de website.

Back to Top