Contact: +31 6 1226 1596 | Mail: info@kloepfel-benelux.com

Marnix Langeveld

Profiel Marnix Langeveld

Door de jaren heen ben ik steeds meer van het inkoopvak gaan houden. Dit komt door de diversiteit aan werkzaamheden en ook de enorme toegevoegde waarde die je binnen het bedrijf kunt leveren. Zo ben je als inkoper verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van een scherpe inkoopprijs, help je Logistiek met de continuïteit van het productieproces en zorg je samen met Engineering voor de juiste kwaliteit: goed, maar niet overgekwalificeerd. Je bent dus een echte verbinder tussen interne afdelingen en stakeholders en toeleveranciers.

Bij Kloepfel kan ik mijn tanden zetten in verschillende inkoopoptimalisatieprojecten bij de meest prachtige en uiteenlopende bedrijven. Elk project is weer een nieuw avontuur en vraagt weer om een eigen aanpak, echter blijkt ook vergaarde kennis uit eerdere projecten veelal succesvol toegepast te kunnen worden. Ik streef naar concrete korte-termijn besparingen die ook op langere termijn het beste resultaat opleveren. Het samenspel met de klant en het behalen (of overtreffen!) van projectdoelen geven mij veel energie.

 

Interview

Hoe was uw sollicitatieprocedure?

Begin 2019 werd ik benaderd via LinkedIn en werd mij gevraagd of ik interesse had om bij Kloepfel Benelux te komen werken. Daarna sprak ik met Peter Smit, die op het punt stond een dochteronderneming van Kloepfel GmbH in de Benelux op te richten. Zijn grote enthousiasme nam ik over. Niet lang daarna, na het tweede sollicitatiegesprek in Duitsland, bood Peter me de baan aan als consultant. Een paar maanden later, op 1 juni 2019, is Kloepfel Benelux officieel begonnen. Dat was ook mijn eerste werkdag.

Waarom hebt u toen voor deze baan gekozen?

De functie van inkoopadviseur bij Kloepfel stelt mij in staat om voor verschillende bedrijven in verschillende industrieën te werken, zoals automotive, landbouw en voedingsmiddelen. Dit maakt mijn werk heel divers. Hoewel Kloepfel in Duitsland al bijna vijftien jaar bestaat, is Kloepfel Benelux een relatief jong bedrijf. Omdat de Nederlandse markt niet 100% identiek is aan de Duitse markt, hebben we volop mogelijkheden om onze eigen identiteit toe te voegen aan Kloepfel Benelux. Het is een genoegen om hier samen met mijn collega’s aan te werken.

Hoe ziet uw typische werkdag eruit?

Voornamelijk uit het vergaderingen met onze klanten, analyseren van gegevens, maken van presentaties, voeren van onderhandelingen, sturen van RFQs en het bezoeken van leveranciers. Vanwege de pandemie vinden de meeste bijeenkomsten, zelfs Supplier Conventions, digitaal plaats. Ik hoop echter dat we snel weer ons „normale“ leven kunnen hebben, omdat dit veel persoonlijker en interactiever is.

Wat is het mooie van uw werk?

Afgezien van de grote verscheidenheid van het werk, ervaar ik het ook als iets moois om de inkoopcondities van onze klanten te verbeteren. Het is ook een genoegen om samen te werken met mijn collega’s die elk een andere achtergrond hebben, maar allemaal hetzelfde enthousiasme delen voor inkoop.

Wat zijn de uitdagingen van uw werk?

Vanwege Covid-19 en de sociale afstandsmaatregelen, kunnen we niet zoveel fysieke vergaderingen hebben als we zouden willen. Dit geldt voor vergaderingen met klanten, leveranciers en collega’s. Er is zeker een keerzijde aan het niet rechtstreeks kunnen ontmoeten. Daarom maken we tegenwoordig meer dan ooit gebruik van het Teams-platform. Bovendien is het tijdens de pandemie vaak zo dat de aandacht van onze klanten meer is gericht op het veiligstellen van het productieproces dan op het verlagen van de inkoopkosten. Het is aan ons om te laten zien dat Kloepfel, zelfs in Corona, waarde kan toevoegen voor haar klanten.

Wat maakt uw team?

Het is de verscheidenheid aan collega’s die het werken in mijn team zo geweldig maakt. Zo hebben we mensen van junior tot senior werkervaring, allemaal met verschillende achtergronden. Dit betekent dat we veel van elkaar leren. Ook waarderen we oprecht ieders bijdragen en ideeën. Hoewel we misschien aan verschillende projecten werken, helpen en vertrouwen we altijd op elkaar. Tot slot hebben we veel plezier en vieren we onze successen samen, ook met onze klanten!

Waarom past uw werkgever bij u?

Ten eerste is het vanwege het collectieve enthousiasme en de positieve energie die we allemaal als team hebben. Ten tweede is het vanwege de vele mogelijkheden voor mij om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. We zijn vrij om onze bijdragen aan het bedrijf te geven. Verder kan ik zeggen dat Kloepfel Benelux een sterke basis heeft waardoor het een betrouwbare werkgever is. Niet alleen omdat Peter en Maarten, de partners van Kloepfel Benelux, jarenlange ervaring hebben in inkoop en consultancy, maar ook omdat het bedrijf onderdeel is van Kloepfel Duitsland, dat de afgelopen jaren op rij het beste adviesbureau van Duitsland was.

Marnix Langeveld

Consultant

T +31 6 1542 1139

nach oben