EPSA, Kloepfel en Kronos vormen samen een van de grootste pan-Europese inkoopadviesbureaus

Parijs/Düsseldorf/Brussel, 23 juni, 2021
De Franse EPSA-group is meerderheidsaandeelhouder geworden van vier bedrijven die tot de Kloepfel Group behoren en de Belgische Kronos Group. EPSA heeft 1.300 medewerkers en een omzet van 170 Mio euro. De Kloepfel bedrijven hebben ruim 200 medewerkers en een omzet van 25 Mio. Kronos heeft 140 medewerkers en 14 Mio omzet.

Het Nederlandse Kloepfel Benelux is ook onderdeel van de fusie. Het richt zich volledig op inkoop voor de maakindustrie en maakt daarvoor gebruik van de kennis en data binnen de Kloepfel Group, waar ca 60% van de klanten uit de industrie komt. Kloepfel Benelux is vooral sterk in de combinatie van snelle kostenbesparingsprogramma’s en op lange termijn gerichte commodity projecten.

EPSA is groot geworden door overnames en staat er bekend om de autonomie van de onderdelen te willen behouden. Kloepfel Benelux houdt dus de eigen identiteit, maar door de fusie neemt de geografische reikwijdte toe en worden ook nieuwe diensten aan de portfolio toegevoegd, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid, energiebesparing en een 600 man sterke marktplaats voor het outsourcen van long-tail spend. Samen met de Duitse cost engineering en Oost-Europa collega’s kan Kloepfel Benelux voortaan een nog breder palet aan diensten aanbieden.

Download press release